Benodigdheden voor 4 personen: 4 verse hele forellen van 250 gram 400 gram soepgroente voorgekookt 200 gram kruidenboter scheut witte wijn peper, zout en viskruiden 12 middelgrote aardappeltjes aluminiumfolie Saus: 300 ml droge witte wijn 250 ml room halve ui fijn gesneden 1 teen knoflook fijn gesneden klontje roomboter eventueel rode pesto Bereidingswijze: Kruid de forellen aan de binnenkant en leg ze per stuk op een groot stuk folie. Vul de buik op met de soepgroente. Verdeel de kruidenboter over de forellen. Vouw de folie om de vis en schenk er een scheutje witte wijn in. Oven: Vouw de folie dicht en zet de pakketjes 15 minuten in de oven op 180 graden heteluchtstand. Barbecue: Vouw de folie dicht en leg de pakketjes ongeveer 15 minuten op de barbecue. Zet de witte wijn met de fijngesneden ui en knoflook op en kook het in tot ongeveer de helft van de vloeistof over is. Voeg de room toe en kook het in tot sausdikte. Maak de saus op smaak met peper en zout en een klontje roomboter. Voor een wat krachtigere saus kunt u wat rode pesto door de saus roeren. Schil en kook de aardappeltjes. Maak de borden op door de forel (eventueel in de folie) midden op het bord te leggen. Drapeer de saus en de aardappeltjes eromheen. Eet smakelijk!