Roerige tijden; dat kunnen we het wel noemen met het coronavirus dat flink huishoudt in de wereld. We krijgen veel telefoontjes over wat er wel en niet kan op ’t Smallert. Je leest het hieronder.

Wat kan er wel?

Vissen blijft vooralsnog mogelijk. Omdat het vissen buiten gebeurt en onze bezoekers wijd verspreid zijn over ons terrein is de kans op corona-overdracht daar relatief klein.

Maarrrrr… wij stellen als voorwaarde dat een ieder die ’t Smallert bezoekt zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt met daarbij als belangrijkste: HOUD 1,5 METER AFSTAND! Hier wordt op gehandhaaft: door ons en door handhaving van de Gemeente Epe. Wil je blijven vissen op ’t Smallert de komende tijd, dan zul je je daar aan moeten houden want anders worden wij gesloten. 

We hebben een loket geopend waar kaartjes, hengelsportartikelen, verse en gerookte vis, eten en drinken besteld kunnen worden. Hierdoor kan er gemakkelijk 1,5 meter afstand gehouden worden. Op deze manier kunnen we onze bezoekers toch service bieden en kunnen we hen en onze medewerkers zoveel mogelijk beschermen tegen het virus. Verder maken we meerdere keren per dag onze toiletten, deurklinken, pinapparaten en andere besmettingsgevoelige plekken extra schoon. De winkel van onze kaarsenmakerij is dagelijks geopend en we maken ook kaarsen op bestelling.

We hebben een Omega-3-pakket samengesteld. Want in deze tijden is het belangrijk om je gezondheid op peil te houden! Hierin zit een verse filet, gerookte zalmforel en paling en koud gerookte forel. Een pakket kost € 25 en kan dagelijks (bij voorkeur na bestelling) worden afgehaald op ’t Smallert. In de Gemeente Epe bezorgen we deze gratis aan huis. In Apeldoorn bezorgen we vanaf € 100. Dus gooi een berichtje in je verschillende groepsapps en je hebt zo een mooie bestelling bij elkaar. Komen wij het vervolgens in Apeldoorn bezorgen. Betaling via een Tikkie.

Vanaf dit weekend hebben we ook een mooi pekelpakket voor de thuisrokers. Want nu zoveel mensen thuis zitten komen de rooktonnen weer de schuur uit! Een pekelpakket kost € 27,50. In dit pakket zit een zijde (zalm)forel, 2 hele forellen en 2 palingen; allemaal gepekeld. Je kunt er direct mee aan de slag. Een zakje rookmot en een bakje Veluwse kruiden doen we er ook bij. Kun je fijn aan de gang met je rookton… Betaling via een Tikkie. Vandaag besteld, morgen ophalen of bezorgd.

Op onze mooie, grote, zelf gekweekte forellen van een kilo en groter hebben we nog steeds 20% korting. Mooie, stoere vis voor op je barbecue! Dagelijks af te halen bij ’t Smallert, eventueel ook thuis bezorgd. 

Wat kan er niet?

Je kunt op ’t Smallert momenteel niet contant betalen, alleen met je pinpas. Verder hebben we alle activiteiten t/m 1 juni moeten annuleren m.u.v. de Free-Willy-dag, het zomeravondvissen en het zalmforelweekend. Het speelpark en het restaurant zijn gesloten, er worden geen workshops kaarsen maken gegeven en de rondleiding langs de forellenkwekerij wordt ook niet gehouden.

Is er dan ook positief nieuws te melden?

Ja! Want ondanks dat we er geen feestelijke opening van kunnen maken is avonturenvijver 4, ietwat vertraagd, vanaf maandag 30 maart geopend. Je kunt daar op basis van catch&release karper, steur en meerval vangen. Een vissessie op vijver 4 duurt 2.25 uur en start om 08.00/10.15/12.30/14.45 uur. De kosten zijn € 8 per sessie. 

Tot slot nog een kleine oproep. Niet alleen voor ons maar ook voor collega-ondernemers zoals de slager, groenteboer, visboer, kaasboer en alle anderen die we in dit rijtje vergeten zijn; steun je lokale ondernemers en shop lokaal! Zij hebben je meer dan ooit nodig in deze vreemde tijden…

Met vriendelijke groet,

Team ’t Smallert