Vissen op (zalm)forel gaat op ’t Smallert volgens het ‘put&take’ principe. Dat betekent dat wij vis voor je uitzetten en dat je vervolgens alles wat je vangt mee mag nemen. Heerlijk om te (laten) roken, barbecueën of gewoon lekker bakken in de pan!
Wil je graag vissen volgens het catch&release principe? Dat kan op avonturenvijver 4. Klik voor meer info daarover hier.
 
Forelvissen kan op de volgende tijden:
ochtendsessie 08.00 tot 12.30 uur
middagsessie 12.30 tot 17.00 uur
instaptijden vijver 3 starten om 08.00 uur, 10.15 uur, 12.30 uur, 14.45 uur 
avondvissen van 22 mei t/m 14 augustus iedere vrijdagavond van 17.00 tot 21.30 uur
 
 Vijver  Uitzet Prijs
vijver 1 uitzet 1,5 kg middelmaat regenboogforel 13,75 per dagdeel
vijver 2 uitzet 1 kg kleine regenboogforel 10,75 per dagdeel
vijver 3 uitzet 1 kg middelmaat regenboogforel en 1 kg grote (zalm)forel 19,75 per dagdeel
vijver 3 instapsessie van 2,25 uur (08.00 uur, 10.15 uur, 12.30 uur en 14.45 uur 13,75 per sessie
 
Iedere visser moet bij een stekpaaltje staan. Je mag van paaltje wisselen. Er zijn meer paaltjes dan toegestane vissers. Op de forelvijvers wordt er per sessie vis uitgezet. We tellen het aantal vissers aan de vijver, bepalen zo het aantal uit te zetten vissen en laten de vissen op 1 à 2 plekken tegelijk te water. In het verleden werd er naast elke visser een aantal vissen uitgezet. Om ervoor te zorgen dat de vis minder last heeft van zuurstofgebrek zetten we ze nu in één keer uit. Dat is liever en beter voor de vis.
 
Iedere ochtend en middag komen we langs de vijvers om voor diegenen die iets willen een bestelling op te nemen. Je kunt van allerlei lekkers bestellen; koffie, fris, bier maar ook lekkere broodjes met bijvoorbeeld worst, gehakt, kroket, frikandel, kaassoufflé of kipkorn; voor ieder wat wils! Je bestelling wordt aan de vijver gebracht zodat jij lekker door kunt vissen. Tussendoor kun je natuurlijk ook iets (telefonisch) bestellen. Je kunt het dan bij het loket afhalen.
 
Alle forel en aanverwante forelsoorten die je vangt mag je meenemen, zonder extra kosten.  Je moet je forelvangst momenteel thuis schoonmaken want de slachtruimte is vanwege coronamaatregelen gesloten. Denk ook aan een plastic zak of vuilniszak om je vis in te doen want deze mogen we niet meer gratis uitdelen. Het hek sluit om 17.15 uur.
 
Je kunt je gevangen vis ook door ons laten roken. Je levert ze dan ongeslacht bij ons in en je kunt ze dan op dinsdag weer ophalen. De vis die uiterlijk zondag wordt ingeleverd kun je 2 dagen later op dinsdag ophalen, lever je je vis op maandag of dinsdag in dan kun je die een week later op dinsdag ophalen. Slachten, roken en vacumeren kost € 1,50 per vis, je vis is dan gekoeld nog zo’n 3 weken houdbaar.
 
Geen visspullen, geen nood!
Eigen materiaal is toegestaan mits er volgens de regels gevist wordt. Wij verkopen diverse hengelsportartikelen en hengels. Schepnetten, haakjes, onderlijnen, (sleep)dobbers, hakenstekers, levend aas en een groot assortiment aan powerbait en spoons is slechts een kleine opsomming van wat er bij ons allemaal aanwezig is. En ook voor het huren van materialen kun je bij ons terecht. Hiervoor vragen we een borg van € 10,00. Deze borg krijg je terug wanneer je je netjes aan de regels houdt en de gehuurde materialen in goede staat weer inlevert.
 
Artikel Prijs
hengelhuur 5,00 + 10,00 borg
schepnethuur 2,50 + 10,00 borg
koelboxhuur 2,50 + 10,00 borg
   
meelwormen 2,10
pieren 1,90
wasmotten 3,15
powerbait 5,50
vliegje 1,30
 
Openingstijden: 
Forelvissen kan het hele jaar door dagelijks van 08.00 tot 12.30 en van 12.30 tot 17.00 uur. Uitsluitend op vijver 3 zijn 2 extra instaptijden mogelijk: 10.15 en 14.45 uur.
Koningsdag, beide kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten.