Wellicht had je het in de wandelgangen al gehoord maar we kunnen nu officieel bekend maken dat ’t Smallert een catch&release vijver krijgt! Op 28 maart 2020, tijdens onze open dag, zal de vijver geopend worden en kun je daar prachtige steuren, meervallen en karpers vangen. En net als onze huisgekweekte forellen zijn ook deze vissen weer van absolute topkwaliteit.

We hebben hard gewerkt om de vijver daarvoor in topconditie te maken. Tot het eind van afgelopen zomer was deze vijver nog een speelvijver voor kinderen, nu zijn de bootjes op het droge gehesen, werd er nieuwe beschoeiing in de vijver gemaakt,  de vijver is uitgediept en zal mooi aangeplant worden zodat de vijver echt gescheiden is van het speelpark. 

Vanaf eind maart kun je dus mooie, sterke en bijzondere vissen aan de haak slaan in onze catch&release vijver. Nadat je ze weerhaakloos hebt gevangen is het uiteraard wel de bedoeling dat je ze netjes en onbeschadigd weer terugzet in het water. De soorten die je hier straks kunt vangen zijn schubkarper, spiegelkarper, rijenkarper (allemaal op natuurlijke wijze in onze hengelvijvers geboren!), baeristeur, guelden staedti-steur en 2 albinomeervallen. De karpers variëren van 1 tot maar liefst 17 kg in gewicht, de steuren en de meervallen zijn tot ongeveer een meter lang.

De komende tijd zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen van deze nieuwe vijver. Meld je aan voor de nieuwsbrief om niets meer te hoeven missen, like onze Facebookpagina en check regelmatig onze website www.smallert.nl!