Salade met Veluws gekruide en koudgerookte zalmforel, remouladedressing en gepofte tomaatjes.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

2 kroppen botersla of bladsla

400 gram Veluws gekruide zalmforel

400 gram koudgerookte zalmforel

4 augurken

sap van een halve citroen

1 ui

1 handje zilveruitjes

1 tube Zaanse mayonaise

20 cherrytomaatjes

olijfolie

zout/peper

handje croutons

 

Bereidingswijze:

Tomaatjes:

Snij de tomaatjes aan de onderkant in (kruisje). Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en peper en zout. Zet de tomaatjes 8 minuten in een oven van 180 graden.

Remouladedressing:

Snij de augurk, ui en zilverui ragfijn en meng het citroensap erbij. Meng dit met de tube mayonaise en een klein beetje water. Breng op smaak met peper en zout.

Salade:

Was en droog de sla en maak het aan kleine stukjes.

Snij de Veluws gekruide zalmforel in stukjes en de koudgerookte zalmforel in dunne plakjes.

Maak de salade aan met de dressing en leg de salade op een bord.

Leg de vis bovenop de salade en leg de tomaatjes langs de rand van het bord.

Strooi als laatste de croutons erover.

 

Eet smakelijk!